Nieuws | Trots Kindercoachpraktijk |
Bel ons: +31 (0)45 5411232 E-mail ons: info@trotskindercoachpraktijk.nl

Home » Nieuws

TROTS - KJP overgang

Nieuwe naam praktijk…

18-04-2018

TROTS Kindercoachpraktijk gaat verder onder een ander naam, nl. Kinder- en Jeugdtherapie Parkstad.
In de afgelopen twee jaar heb ik hard gewerkt om het diploma Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut te behalen. Deze opleiding heb ik met veel plezier gevolgd met als doel om kinderen, hun ouders en nu ook jongeren en jongvolwassenen te kunnen helpen. Het aanbod aan hulpverlening is nog meer afgestemd op het hele gezin, waarbij Kindercoaching natuurlijk mijn oogappeltje blijft.
Kortom: Voor u verandert er niets, behalve meer mogelijkheden op hetzelfde adres.

Ik nodig jullie van harte uit om een kijkje te nemen op mijn nieuwe website:
https:/www.kinderenjeugdtherapieparkstad.nl

Bentley en Fay - aug 2017

Bentley en Fay…

31-08-2017

Mag ik jullie even voorstellen aan Bentley en Fay? Deze twee boefjes zijn vorig jaar als pup bij ons komen wonen. Het zijn bijzondere hondjes, Havanezers genaamd. Ze houden heel erg van mensen, vooral kinderen, hebben humor, voelen dingen aan, zijn super lief en hebben een hoog aaibaarheidsgehalte.
Nu zijn ze ruim één jaar oud en klaar om spelenderwijs kennis te maken met onze praktijk. Want naast al die schattigheid krijgen ze een échte taak, nl. kinderen helpen om dicht bij hun gevoel te komen. Kinderen zeggen weleens, ‘tegen een dier hoef je niet te praten, die stellen geen moeilijke vragen’  en daar ligt nu precies het geheim. Een dier heeft onvoorwaardelijk lief…

Kindbehartiger

Kindbehartiger…

26-07-2017

Op 17 juli jl. heb ik het certificaat tot Kindbehartiger mogen ontvangen. Een waardevolle aanvulling op mijn beroep als Kindercoach en Kinder- en Jeugdtherapeut i.o.
In het Zuiden van ons land is het begrip Kindbehartiger nog vrij nieuw, daarom voel ik me ook geroepen om dit mooie vak samen met collega’s, mediators, juristen en advocaten ook in onze regio op de kaart te zetten.
Wat doet een Kindbehartiger? ‘De Kindbehartiger is een professional die er speciaal is voor kinderen in een scheidingssituatie, om te luisteren naar hun stem en om hun beleving en wensen te vertalen richting ouders, verzorgers, belanghebbenden en het juridisch speelveld. De Kindbehartiger treedt op als belangenbehartiger van kinderen in een scheidingssituatie en draagt ertoe bij dat ieder kind met een veilig en vertrouwd gevoel verder kan na de scheiding.’
Meer informatie vind je op www.kindbehartiger.nl

muis vakantie 1

Zomer 2017…

12-06-2017

Het schooljaar is bijna voorbij, de vakantie staat voor de deur! We trekken er weer met z’n allen op uit, om onze dagelijkse verplichtingen even achter ons te laten… Thuis, in binnen- of buitenland, gewoon even genieten van het ‘niks moeten…’ Soms vraag ik me af, waarom we daar zoveel behoefte aan hebben, aan het ‘niks moeten…’ Zou dat komen door de hectische tijd, de social media, de overvolle agenda’s? Alles gaat zo snel, de veranderingen om ons heen, we krijgen bijna geen tijd meer om te genieten.
Van de kinderen in de praktijk, kreeg ik een mooie boodschap, die ik graag met jullie deel, nl.
‘het is hier zo rustig, hier moet even niks…’
Een mooie boodschap, die ik iedereen gun en waarmee ik jullie een fijne zomer toewens!
Zonnige groet, Astrid

De praktijk is gesloten van 17 t/m 23 juli en van 14 t/m 27 augustus.

Adiona 5

Nationale Kindercoachweek 2017

31-03-2017

Het is zover, de Nationale week voor Kindercoaching 2017 komt eraan!
Tijdens deze week geven we ‘landelijk’ extra aandacht aan dit unieke vakgebied.
Ben je nieuwsgierig naar wat een Kindercoach te bieden heeft of wil je graag eens een kijkje nemen in onze nieuwe praktijk? Kom dan op zaterdag 8 april tussen 12 en 16 uur naar TROTS Kindercoachpraktijk. Je kunt dan vrijblijvend met ons kennis maken en krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen. Jullie zijn van harte welkom!

beterboek

Het ‘BeterBoek’…

06-12-2016

Enkele maanden geleden, werd ik benaderd om deel te nemen als sponsor van de jubileumuitgave van het BeterBoek. Dit boek wordt uitgedeeld aan kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis, o.a. in Maastricht. Er wordt onderscheid gemaakt in twee leeftijdscategorieën, nl. van 2-6 jaar en van 6-12 jaar. De spelletjes, verhaaltjes, kleurplaten en vooral de informatie voor het kind rondom een ziekenhuisopname en eventuele ingreep, kunnen voor een klein beetje afleiding en geruststelling zorgen.
Het BeterBoek viert met deze editie het 10-jarig bestaan.
Gezien mijn achtergrond als operatieassistent, vond ik het een mooi gebaar om op deze manier een steentje bij te dragen aan het welbevinden van een kind tijdens een ziekenhuisopname.

 

andre-kuipers

André Kuipers is TROTS!

27-09-2016

En dan opeens, sta je oog in oog met André Kuipers, dé astronaut van Nederland. Hoe bijzonder is dat! Na afloop van het zeer interessant hoorcollege in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen, kon men persoonlijk kennis maken met deze sympathieke man, die voor iedereen oor en tijd heeft.
“Kinderen eerst, want die moeten morgen naar school”, riep hij. Na lang wachten was ik aan de beurt: “Mag ik misschien een handtekening op mijn visitekaartje?” Na een frons en een peinzende blik, vroeg meneer Kuipers: “En wát doe je precies? Wat is TROTS?” In een notendop vertelde ik mijn verhaal. “Geweldig, dat is mooi werk! Zal ik dan ook iets leuks in de boeken schrijven? Of heb je dat liever niet?”, vroeg hij. Natuurlijk, zeker wel! Graag!
Dát was de kers op de taart van een prachtige, leerzame avond. Kortom, meneer Kuipers weet nu ook ‘wie’ en ‘wat’ TROTS Kindercoachpraktijk is en wat we voor kinderen en ouders kunnen betekenen.
De boeken van André het astronautje mét handtekening, liggen natuurlijk in de praktijk!

Verhuizing TROTS

Verhuizing…

18-08-2016

Na ruim een half jaar hard werken, is het dan eindelijk zover. We gaan verhuizen!
Vanaf maandag 5 september a.s. zal TROTS Kindercoachpraktijk gevestigd zijn in de nieuwe praktijk naast ons woonhuis. Met veel zorg, zijn alle spulletjes uitgezocht om een rustige, fijne sfeer in de spreekkamer en wachtruimte te creëren. De praktijk voldoet aan de eisen die de zorgverzekeraar stelt.

Binnenkort bieden wij u de gelegenheid om een kijkje te komen nemen. Houd u onze website en Facebookpagina in de gaten…

Vakantie sluiting

Vakantie…

14-07-2016

De laatste loodjes van het schooljaar komen eraan. Rapporten worden uitgedeeld, oudergesprekken, leuke activiteiten, even proeven aan de sfeer in een nieuwe klas, kennismaken met een nieuwe juf of meester… Kortom, heel veel indrukken om te verwerken…
En dan, ben je echt wel aan vakantie toe!
Thuis, op de camping, naar binnen- of buitenland, waar je ook bent; lekker uitrusten, even niets moeten, samen genieten en nieuwe energie opdoen…
TROTS Kindercoachpraktijk wenst jullie een hele fijne vakantie!

Theekop - TROTS

Eindelijk zomer…

23-06-2016

Eindelijk zomer…

Het einde van het schooljaar nadert. Iedereen is wel toe aan een welverdiende pauze en verheugt zich op de zomervakantie. Iedereen? Dat vraag ik me weleens af… Bij kinderen kan ook soms de paniek toeslaan. Ze vragen zich af: Wat doe ik met deze vrije tijd? Hoe ga ik ermee om? Wat moet ik de hele dag doen? Kortom, bang of onzeker, omdat de dagelijkse structuur tijdelijk wegvalt.
Voor de meeste kinderen is ‘structuur’ enorm belangrijk. Een dagelijks ritme, vaste tijden, weten wat er gepland staat, dat zorgt voor heel veel rust… Merkt u als ouder, of jij als kind, dat je daar ook weleens over nadenkt, maak het dan bespreekbaar. Pas dan kun je geholpen worden!

Dino Lilly

Geborgenheid en vertrouwen…

30-05-2016

In deze hectische tijd wordt er veel van kinderen gevraagd. Tal van mogelijkheden worden geboden, om vrije tijd in te vullen. Soms, kan een kind hierdoor het overzicht kwijtraken en raakt het even zijn verbondenheid met zijn ‘eigen ik’ kwijt. Een kind kan stiller worden, zich terugtrekken, minder behoefte aan vriendjes hebben etc.
Bij TROTS zijn wij gespecialiseerd, om kinderen uit hun ‘schulpje’ te laten komen.
Wij bieden uw kind geborgenheid en vertrouwen, zodat het zich veilig genoeg voelt om dat eerste stapje te zetten.
Graag wil ik jullie kennis laten maken met DINO Lilly. Deze handpop ondersteunt het kind en nodigt hem/haar uit, om weer naar buiten te durven treden. Hierdoor kan het zelfvertrouwen weer gaan groeien en durft een kind weer zijn ‘eigen ik’ te laten zien.

Certificaten

Afsluiting Nationale week van Kindercoaching 2016

11-04-2016

Deze week is voor mij een hele bijzondere ervaring geweest. Veel nieuwe mensen ontmoet, op allerlei fronten nieuwe kennis vergaard en drie mooie certificaten behaald.
In de tussentijd gaat de bouw van onze nieuwe praktijkruimte gewoon door en maakt de lente echt zijn intrede o.a. in onze tuin. Het lijkt alsof alles ontwaakt, beetje voor beetje… Ik ontdek steeds nieuwe dingen die tot bloei komen. Dit proces speelt zich niet alleen buiten af, maar ook bij mezelf. Nieuwe mogelijkheden komen op mijn pad, deuren worden geopend… Heerlijk, daar geniet ik intens van!!

Adiona - Astrid stand

Adiona Inspiratie Vakdag…

30-03-2016

Zaterdag 26 maart jl. heb ik deelgenomen aan de Adiona Inspiratie Vakdag. Naast het bijwonen van twee uiterst leerzame en interessante lezingen, o.a. van Tischa Neve kinderpsycholoog, werd er aandacht besteed aan het onderwerp Meldpunt Kindermishandeling.
Voor mij was dit de eerste keer dat ik deze Vakdag mocht bijwonen, dus meteen maar goed in beeld nl. met een eigen stand, waarin ik TROTS Kindercoachpraktijk vertegenwoordigde en aandacht schonk aan mijn boek ‘Sprong naar de zon’.
Het was een hele gezellige, inspirerende dag, waarbij ik met veel collega’s kennis heb mogen maken.

steuntjev2

Nationale week van Kindercoaching 4 – 10 april 2016

12-03-2016

In het kader van de Nationale week van Kindercoaching, wil ik graag dit relatief nieuwe vak, extra onder de aandacht brengen bij ouders, scholen, huisartsen, logopedisten en andere professionele hulpverleners die met kinderen te maken hebben. Bent u nieuwsgierig, naar wat Kindercoaching voor u en uw kind kan betekenen? Stuur dan een emailbericht naar info@trotskindercoachpraktijk.nl en u ontvangt van mij een informatiepakketje met een leuke attentie erbij.

banner-adiona

Adiona Inspiratie Vakdag

08-03-2016

Op zaterdag 26 maart 2016 vindt de jaarlijkse Adiona Inspiratie Vakdag plaats te Culemborg.
TROTS Kindercoachpraktijk zal vertegenwoordigd worden met een eigen stand. Mijn boek ‘Sprong naar de zon’ is eveneens dan verkrijgbaar. Ben heel benieuwd, wordt vervolgd…

evnv2

Epilepsie Vereniging Nederland (EVN)

28-02-2016

Ook de Epilepsie Vereniging Nederland (EVN) heeft zowel op Facebook als in haar ‘Nieuwsbrief voor leden’, aandacht besteed aan mijn boek Sprong naar de zon. Ik heb al van meerdere ouders een reactie mogen ontvangen, die zich in mijn verhaal herkennen. Zo fijn om te horen, dat mijn missie om ouders tot steun te zijn, zich aan het verspreiden is…

Sprong_naar_de_zon_trots

Facebook Community: Boek Sprong naar de zon…

27-02-2016

Op 27 februari 2016 heb ik op Facebook een Community pagina geopend. Onder de naam ‘Boek Sprong naar de zon’. De Community is opgericht om ervaringen betreffende mijn boek met elkaar te delen. Daarnaast is het een pagina, waarop ouders, verzorgers en belangstellenden met elkaar van gedachte kunnen wisselen én informatie met elkaar kunnen delen met betrekking tot absence- epilepsie, autisme (ASS), PDD-NOS, ADHD of een combinatie hiervan. Met deze pagina hoop ik dat ouders elkaar vinden en voor elkaar een steuntje in de rug kunnen zijn.

©2015 TROTS Kindercoachpraktijk

Ontwerp en ontwikkeling door Novi Online