Kindercoaching - Trots Kindercoachpraktijk Kerkrade
Bel ons: +31 (0)45 5411232 E-mail ons: info@trotskindercoachpraktijk.nl

Home » Begeleiding Kind

 • WAT IS KINDERCOACHING?

  Kindercoaching is spelenderwijs en oplossingsgerichte hulp bieden aan een kind. Als kindercoach ga ik uit van de vele kwaliteiten die elk kind in zich heeft. Door bewustwording van die kwaliteiten zal het kind zijn eigen mogelijkheden (her)ontdekken om zo zélf tot een oplossing te komen. De focus ligt niet op het probleem, maar juist op het realiseren van succeservaringen. Het kind staat centraal en heeft een actieve rol in zijn eigen ontwikkelingsproces. De leeftijd kan variëren tussen 4 en 12 jaar, ofwel de periode op de basisschool.

  WANNEER KINDERCOACHING?

  U maakt zich zorgen om uw kind en vraagt zich af of dit terecht is. U wilt niet meteen de hulpverlening in, maar een steuntje in de rug zou heel welkom zijn. TROTS Kindercoachpraktijk biedt u op een praktische en kortdurende manier dit steuntje in de rug, waarbij u uw zorgen kunt bespreken én er (op een speelse manier) begeleiding is voor uw kind.

  Bij TROTS Kindercoachpraktijk kunt u terecht, als uw kind begeleiding nodig heeft bij problemen, zoals:

  Faalangst Grenzen aangeven
  Slecht slapen Pesten
  Verdrietig voelen Driftbuien
  Scheiding van ouders Buikpijn
  Onzekerheid Rouw en verlies
  Weinig zelfvertrouwen Negatief zelfbeeld
  Moeilijk vriendjes maken Beelddenken of leren ‘leren’

  WERKMETHODE

  De invulling van een coachingstraject is afhankelijk van de hulpvraag en de behoefte van het kind. Daarbij speelt de leeftijd natuurlijk ook een belangrijke rol. Bij jongere kinderen zal ik meer spelenderwijs te werk gaan door middel van tekenen, schilderen, knutselen en kleien, spelletjes doen, rollenspelen, therapeutische handpoppen, boeken, puzzels en muziek. Tijdens de sessie zal er ook genoeg tijd zijn voor ‘ontspanning’.

  HOOFD OPRUIMEN VOLGENS DE MATRIXMETHODE

  “Mijn hoofd zit zo vol – het is zo druk in mijn hoofd – ik heb het gevoel dat er niets meer bij kan”.

  Kenmerken van een druk en vol hoofd kunnen zijn:

  • je hebt vaak hoofdpijn, je komt niet goed uit je woorden
  • je vergeet alles, nadenken lukt niet goed
  • je ergert je snel en kunt niet tegen drukte om je heen
  • opletten kost je meer moeite
  • je hebt de diagnose ADD/ADHD
  • je slaapt slecht
  • je hebt concentratie problemen
  • leerproblemen bij kinderen (waaronder dyslexie)

  Heb jij dit gevoel? Herken je jezelf hierin? Zou jij ook graag een rustig, opgeruimd hoofd willen hebben met meer structuur? Dan kan ik je helpen dit te bereiken, op een manier die bij JOU past. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld… Zoveel rust ná het hoofd opruimen…

  Situatie vóór opruimen

  IMG_1669

  Gewenste situatie

  IMG_1670

   Situatie ná opruimen

  IMG_1673

  Tijdens een sessie ‘hoofd opruimen’ begeleid ik jou bij het opruimen van je hoofd. Alle onderwerpen krijgen hun eigen plek, zodat informatie handig en snel teruggevonden kan worden. Hierdoor ontstaat ruimte en rust in je hoofd, waardoor je weer overzicht krijgt.

  Tegelijkertijd kijken we of er belemmeringen zijn, bijvoorbeeld faalangst, waardoor het leren minder goed gaat.

  Dit resultaat bereik je al na één sessie. Wil jij dit ook? Neem dan contact met me op.

  Deze methode is geschikt vanaf 7 jaar en ook voor volwassenen. Voor volwassenen is één sessie voldoende, voor kinderen is na een maand een herhalingssessie wenselijk om de opgedane techniek te waarborgen.

  MatriXcoaching

  De MatriXmethode helpt om van nare gevoelens en gedachten af te komen. Soms willen kinderen niet over een probleem praten, maar willen ze wel van het vervelende gevoel af. Samen kijken we naar de beleving van het probleem in zien, horen, voelen en denken. Hier gaan we mee aan de slag.

  De MatriXmethode is een praktische en effectieve coachingstechniek, die uitkomst biedt bij zowel leerproblemen als sociaal-emotionele problemen (faalangst, negatief zelfbeeld, angsten, ADHD of autisme). Samen met uw kind bekijk ik hoe hij/zij het probleem beleeft.  Het krachtige van deze methode is, dat kinderen leren zélf een probleem aan te pakken en op te lossen. De situatie zelf kun je vaak niet veranderen, maar wel hoe jij je daarbij voelt en ermee omgaat. Denk maar eens aan: geen angst meer hebben voor spinnen, de tandarts, de Citotoets of examens, slapen zonder nachtmerries, niet meer bang zijn voor pestkoppen of geen woedeaanvallen meer… Ná de coaching kunnen kinderen deze techniek zelf toepassen en voelen zich voortaan fijner.

  Tijdens de coaching staat uw kind centraal en wordt er gebruik gemaakt van zijn/haar eigen kracht en kwaliteiten. Over het algemeen zijn drie sessies voldoende om het probleem aan te pakken. Bij enkelvoudige angsten (angst voor honden, spinnen) is één sessie vaak al voldoende.

  Bron: www.matrixmethodeinstituut.nl

  ©2015 TROTS Kindercoachpraktijk

  Ontwerp en ontwikkeling door Novi Online